۳ تیر ۱۳۹۱، ۱۳:۲۳

میرزازاده:

20 مورد مرگ مغزی در قزوین ثبت شده است

20 مورد مرگ مغزی در قزوین ثبت شده است

قزوین- خبرگزاری مهر: مسئول واحد فراهم آوری پیوند عضو (پس از مرگ مغزی)دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: از مجموع 20 مورد مرگ مغزی در استان با اهداء عضو تعداد 80 بیمار از مرگ نجات یافتند.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش پیوند اعضاء پس از مرگ مغزی با حضور پزشکان، خانواده های اهداء کننده عضو و علاقمندان ظهر شنبه در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.

بهزاد میرزا زاده در این همایش گفت: قهرمانان زیادی در عرصه های  مختلف ظهور می کنند که با قدرت و عرضه اندام در یک رشته خاص مطرح می شوند اما افرادی که با کار خیر دنیا و آخرت را نصیب خود کند قهرمان واقعی بشمار می روند. 
 
وی افزود: گاهی اوقات یک نوزاد شیرخوار هم می تواند قهرمان شود و پیوند عضو بستر ظهور قهرمانانی است که با دادن حیات دوباره به افراد نیازمند و بیمار دعای همیشگی را نصیب خود می کنند و موجب رضایت الهی و بندگان می شوند.
 
این مسئول بیان کرد: اهداء عضو نوعی ایثار و از خود گذشتگی است که با دادن حیات به انسانها بزرگترین خدمت را به بشریت می کنند و به عنوان قهرمان واقعی تلقی می شوند.
 
میرزازاده تصریح کرد: در حال حاضر کشور اسپانیا با 35 نفر اهداء کننده عضو به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت در صدر کشورها قرار دارد و پس از آن برزیل، آمریکا و اروپا با میانگین 25 نفر در رده های بعدی هستند.
 
مسئول واحد فراهم آوری پیوند عضو دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین یادآورشد: در کشور ایران از سال 1314 پیوند اعضاء رایج شد اما از سال 81 به صورت قانونمند با تصویب مجلس اجرایی شده است.
 
رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: از سال 85 به بعد شاهد رشد این کار خداپسندانه در کشور هستیم و میانگین اهداء عضو در ایران 4.5 تا 5.5 نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت است.
 
این مسئول اظهارداشت: از آنجا که بسیاری از بیماران در انتظار دریافت عضو هستند باید با فرهنگ سازی نسبت به ترویج این کار اقدام شود تا شاهد نجات جان بیماران بیشتری در این زمینه باشیم.
 
وی افزود: در استان قزوین از سال 86 تاکنون بیش از 20 مرگ مغزی رخ داده است که با اهداء عضو این افراد 80 نفر زندگی دوباره یافتند.
 
میرزازاده یادآورشد: در سال گذشته نیز هفت مورد پوند عضو صورت گرفت و در سال جاری نیز دو مورد پیوند اعضاء در استان ثبت شده است.
 
این مسئول گفت: تجربه نشان داده است خانواده ها در انجام این کار خداپسندانه تنها رضایت الهی را در نظر می گیرند و با پافشاری دیگران به این کار مبادرت نمی کنند که ارزشمند است.
 
وی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 40 نفر از کادر پزشکی، درمانی و متخصص با همکاری اورژانس برای اهداء عضو و پیوند آن فعالیت می کنند که پس از تشخیص پزشک در مرگ مغزی با همکاری ستاد پیوند نسبت به دریافت رضایت نامه شفاهی و کتبی از خانواده افراد مرگ مغزی شده و هماهنگی پزشکی قانونی برای جابجایی و عمل پیوند اقدام تخصصی انجام می شود.
 
میرزا زاده اظهارداشت: با تدوین برنامه های آموزشی و توسعه فعالیت های فرهنگی امیدواریم خانواده های بیشتری با این کار خیر و خداپسندانه آشنا شوند تا شاهد افزایش اهداء عضو و پیوند اعضا و نجات جان بیماران باشیم.
 
اجرای طرح مروجین داوطلب پیوند
 
این مسئول از اجرای طرح مروجین داوطلب پیوند خبر داد و گفتک با اجرای این طرح زمینه جذب همه گروههای داوطلب در این ستاد  فراهم می شود و آموزش نیروها نیز در دستور کار قرار می گیرد.
 
وی از خانواده های ایثارگری که با اهداء عضو بستگان خود جان بیماران را نجات می دهند تقدیر کرد.
کد خبر 1632758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha